Automatisering, standaardisatie voor de toekomst


In elke organisatie zorgen goede bedrijfsprocessen voor de juiste ondersteuning in groei en ontwikkeling en procesautomatisering draagt daar zeker aan bij. Het bespaart niet alleen tijd maar zorgt ook voor inzicht bij veranderingen. Hoe beter de processen zijn opgezet, hoe meer waarde het toevoegt aan de kwaliteit, de snelheid en aan het voldoen aan wet- en regelgeving. Oftewel: door je bedrijfsprocessen te automatiseren, til je jouw organisatie naar een hoger niveau en werk je slimmer, efficiënter en veiliger.

automatisering

Automatisering

Standaardisatie voor de toekomst

Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering en procesautomatisering helpt om daarbij het overgangsproces te faciliteren. Vooral tijdens de groei van je bedrijf en andere organisatorische veranderingen worden er steeds stappen toegevoegd of gewijzigd. Dan is het prettig om enige vorm van standaardisatie in het veranderingsproces aan te brengen. Ook wanneer je processen niet meer zo veel veranderen, is het verstandig om eens in de zoveel tijd je processen te herzien en te kijken waar extra ruimte is voor het automatiseren van je bedrijfsprocessen. Met procesautomatisering voorkom je tijdverspilling, blijf je wendbaar en profiteer je bovendien van de volgende voordelen:

  • 85% minder fouten
  • 70% automatisering van administratieve taken
  • 65% minder personeel nodig
  • Bespaart tot 80% handwerk
  • Verbind verschillende disciplines naadloos
  • Verhoogd werkprestaties met 40%

Wil jij je bedrijf hiermee helpen? Maak dan snel een afspraak voor het assessment om een indruk te krijgen welke bedrijfsprocessen baat hebben bij automatiseren. Het assessment is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Werkwijze

1

Assessment

Voordat we samen stappen gaan zetten wordt er eerst een assessment gedaan. In dit gesprek worden de behoeften en doelstellingen voor het automatiseren van je bedrijfsprocessen besproken. Hier wordt bepaald of wij je kunnen helpen met optimalisaties.

2

Inventariseren

Door mee te draaien met de meest tijdrovende processen krijgen we een duidelijk beeld van de huidige opzet. We kijken naar de meest winstgevende optimalisaties en gaan dit prioriteren bij de procesautomatisering.

3

Optimaliseren

Ons adviesbureau uit Nijmegen stelt een roadmap op waar we naartoe willen en hoe we die mijlpaal gaan halen. Na implementatie zullen er operationele testen worden uitgevoerd om het proces optimaal in te richten.

Teamwork makes the dream work

Onafhankelijk van de fase waarin je organisatie zit, kan het automatiseren van je bedrijfsprocessen een onmisbaar handvat zijn om ervoor te zorgen dat je processen efficiënt verlopen. Hierin is het belangrijk dat er met alle afdelingen waar het proces doorheen gaat rekening wordt gehouden. Voorbeelden van afdelingen zijn verkoop, administratie en klantenservice.

Stel je werkt voor een autobedrijf. De afdeling sales verkoopt de auto, administratie verwerkt de papieren en de garage moet op de hoogte worden gebracht van de garantieperiode. Bij elke afdeling bestaat de stap uit verschillende interpretaties, afspraken en prioriteiten. Toch heeft iedereen hetzelfde doel: de klant leveren wat er wordt beloofd. Hierdoor blijf je op één lijn en consistent met de samenwerking tussen verschillende afdelingen.

In een omgeving waar procesautomatisering plaatsvindt en processen worden uitgevoerd, zullen risico’s optreden. Om hier tijdig op in te kunnen spelen, is het belangrijk om ook bewust te zijn van de mogelijke risico’s die kunnen optreden. Dit kun je bewaken door regelmatig risico-inventarisaties uit te voeren en deze te monitoren. Deze inventarisaties kun je uiteraard standaard in je bedrijfsprocessen opnemen om deze processen zo te automatiseren.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

Vrijblijvend én gratis

TalkTech uit Nijmegen ondersteunt het mkb met bedrijfsadvies over het automatiseren, optimaliseren en digitaliseren van processen. Wil jij meer weten over hoe jij je producten, diensten of klantreis kunt verbeteren door middel van procesautomatisering? Dan praten we daar graag over. Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Bel hiervoor naar +31 6 4144 6331 of stuur een e-mail naar info@talktech.nl.